CAFE DE HARMONIE
Cultureel erfgoed


De Harmonie is gevestigd in het oudste cafépand van Weert. De Harmonie wordt Weerter cultureelgoed met de gezelligheid, gastvrijheid en knauwel die zo kenmerkend is voor de Harmonie.

Jubilerend Weerter café De Harmonie voelt als tweede thuis: ‘De bar wordt nog steeds gebruikt als podium’

limburger.nl
31 augustus 2022

Zeg je Café de Harmonie dan zeg je gezelligheid, knauwel, vastelaovendj, spaarkas, de voêle hoôk en heel veel livemuziek. Natuurlijk mogen de oprichters, het kasteleinsechtpaar Rob en Maril van Dooren, niet ontbreken. Net zo min als de latere uitbaters Richard Stribos, Joachim Segers, Marcel Beelen, Joost Arts, Marc & Nicole en Jorg & Jerrel. Het oudste café van Weert, waar jong en oud samen een biertje drinkt, viert in het weekend van 2, 3 en 4 september het vijfenveertigjarig jubileum.

Lees meer

Café de Harmonie brengt eigen krant uit: 'De Aoj Zaeg'

weertdegekste.nl
23 mei 2021

Op Eerste Pinksterdag presenteerde Café de Harmonie in Weert haar eigen krant: ‘De Aoj Zaeg’. Een krantje dat boordevol met leuke anekdotes, weetjes en persoonlijke verhalen staat. Er leuk om tijdens het verorberen van je bitterballen eens door te lezen.

Lees meer

Rood geel en groen voor Café de Harmonie

weertdegekste.nl
6 februari 2021

Een beetje vrolijkheid kan iedereen wel gebruiken momenteel. Dicht getimmerde ramen van diverse panden in de Weerter binnenstad maken de sfeer er niet beter op. Ook kan er dit jaar geen vastelaovendj gevierd worden. Bij Café de Harmonie gingen daarom vandaag de handen uit de mouwen.

Lees meer

Creatieve barmannen van café De Harmonie in Weert blijven in contact met hun kroegtijgers

limburger.nl
30 december 2020

De uitbaters van café De Harmonie zijn al maanden creatief met klantencontact. Liefst gaan ze weer open. „Maar liever een maand langer dicht dan opnieuw de politieagent uithangen.”

Lees meer
Café de Harmonie wordt Weerter cultuurgoed

middenlimburgactueel.nl
12 september 2019

Café De Harmonie in Weert is per 1 september jongstleden overgedragen aan “De vreende van de Hermeneej”. Twee jonge Weerter kasteleins Ralf Triepels en Luc Bosmans gaan de Harmonie uitbaten onder begeleiding van deze Vreende. Uitbater Mark Hansen blijft als één van de “vreende” nauw betrokken bij het reilen en zeilen van dit café.

Lees meer

Oorsprong Café de Harmonie

weertinkaart.nl

De naam 'Café de Harmonie' werd door Rob van Dooren geherintroduceerd in 1977 voor dit pand. Zijn vader had in ditzelfde pand eerder ook een café met de naam café Van Dooren. Het pand kent een rijke horecageschiedenis. In de 16de eeuw droeg het pand de naam 'Herberg in die Croen'.

Lees meer

Het oudste café van de stad weer open met Weert kermis

zakenblad.nl
28 september 2018

In 2009, het jaar waarin Mark Hansen (53) en Nicole Kamphuis (52) besluiten samen verder door het leven te gaan, wordt café de Harmonie te koop gezet. Hoewel het avontuur lonkt, kiest het ondernemende stel een andere zakelijke koers. Nu bijna tien jaar later de kans zich opnieuw voordoet, willen Mark en Nicole deze niet nog eens laten schieten. Ook al is het even zoeken naar de juiste combinatie met de activiteiten van Claessen Stultiens, op kermisvrijdag opent het oudste café van Weert weer haar deuren.

Lees meer
Onze openingstijden:

Donderdag: 19.00 tot 0:00 (Pubquiz)
Vrijdag 19.00 tot 1.30
Zaterdag 14.00 tot 1.30
Zondag 14.00 tot 22.00